Over

Mijn naam is Hendrik Jan Bakker. Ik woon in Den Haag, ben getrouwd en heb drie prachtige kinderen. In 1997 werd ik – op mijn zoektocht naar spiritualiteit – moslim. Abubakker is mijn internetpseudoniem, afgeleid van de bijnaam van de hartsvriend van de Profeet (vrede zij met hem) Abu Bakr.

De artikelen op deze site zijn een weergave van ongeveer vijftien jaar ervaringsonderzoek als moslim. Momenteel focus ik mij op de relatie tussen islam en antroposofie. Is er een relatie tussen islam en antroposofie? Ja, dat denk ik wel, maar het is even zoeken. Het ligt er niet dik bovenop, je moet je door heel wat jargon heen worstelen om te ontdekken dat bepaalde begrippen feitelijk identiek zijn.

Dit is een onontgonnen gebied. Dr. Ibrahim Abouleish, grondlegger van het ontwikkelingsinitiatief SEKEM in Egypte, heeft hiervoor de basis gelegd. Hem ben ik erg dankbaar voor de richting die hij mij heeft gewezen. Hij en ik laten ons inspireren door de manier waarop dr. Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie, omging met de Bijbel en de oude religieuze culturen, die bijvoorbeeld voortleven in de Noors-Germaanse en de Griekse mythologiën.

Intussen zijn geïnteresseerde lezers ook welkom in mijn besloten facebook-groep Islam&Antroposofie. Dat fungeert als ‘werkplaats’ voor het ontwikkelen en uitwisselen van ideeën.

Advertentie